Konstgallerier i Macau

Macau konst

Den som har besökt staden Macau vet att det här är så mycket mer än ett asiatiskt spelmecka. Det finns gott om underhållning och dessutom så kan du passa på att se lokal konst. I gallerierna så ställs intressanta konstföremål ut och ibland så går det bra att köpa. Här är några tips på konstgallerier som du kan besöka i Macau. De blir en fin omväxling till spelrundorna i några av världens bästa casinon, samtidigt som de kan vara ett bra val för den som kommer med men som inte tycker att det är så intressant att spela på slots, blackjackbord och pokerspel.

Exhibitions Gallery of IACM

Det är gratis att besöka detta galleri som har vackra krukor. Själva byggnaden är också fin så upplevelsen blir mycket trevlig. Galleriet ligger i Leal Senado World heritage byggnaden. Här ligger stor fokus på historia så det är spännande utställningar. Galleriet är öppet från klockan 09.00 på morgonen till 21.00 på kvällen. Det gäller också under lokala högtider. Mycket av utställningarna fokuserar på Macau. Man har till exempel berättat historien om gatan Avenida de Almeida Ribeiro som är en av stadens huvudgator. Ibland så lånar man utställningar från andra museum i Kina.

Michael Jackson galleriet

Det här var ett mycket populärt galleri men det har stängt! Numera så är detta en restaurang som i och för sig inte är så tokig. Det finns några saker i entrén som man har sparat från tiden då detta var ett galleri med Michael Jackson klenoder. Tidigare så kunde man se många bilder såväl som CD-skivor.

Macau Design Center

Det är trendigt och fint i detta center. Här finns det designstudios såväl som ett café och en butik med souvenirer. På taket så har man skapat en trädgård och dessutom så är det vanligt med workshops i Macau Design Center. Hit ska du ta dig om du vill se lokal konst och design av personer som bor i Macau. Det kan också bli tal om ett unikt event för välgörande ändamål. Presenterna i presentbutiken är trendiga och ett bra val om du vill ha något annorlunda med dig hem. Många menar att det är värt att komma av flera skäl. Konsten är unik, kaffet är gott, och platsen är vacker.

Macau Fashion Gallery

Kläder kan också vara konst. Här kommer du att hitta lokala förmågors design. Utställningar kan vara minst sagt intressanta. Exempel på sådant som har visats på detta galleri är Paintings in Silk alltså målningar i silke. En del av de klädesplagg som ställs ut går att köpa. En scarf kan man lätt ta med sig hem och det kan bli ett fantastiskt minne av besöket i Macau. Det här galleriet ligger i St. Lazarus distriktet och är ett viktigt initiativ av staden för att främja den lokala konstverkssamheten.

Upptäck konst i Macau och i Hong Kong

Om du vill upptäcka konst i Macau så är det smart att fråga lokalt om nya gallerier och vilka utställningar som är på gång. Bor du på ett hotell i staden så kan du alltid få information via hotellet. Men ibland så kan det också vara intressant att fråga folk som du träffar på gatan. De vet precis vad som är hett just nu och det kan vara ett äventyr att upptäcka lokala pärlor som ännu inte har blivit stora turistmagneter. Sedan så är det ju inte så långt till Hong Kong och där finns det ännu mer konst att se.

Tänk på att det kan vara bra att ha gott om tid då man ska besöka ett galleri. Konst kan kräva att man har några timmar på sig. Ibland så kan man susa genom en utställning snabbt men många gånger så kan man vilja sitta och filosofera lite framför en tavla eller annan typ av konst. Med tanke på detta så bör du ge ett besök på ett galleri i Macau minst en förmiddag eller eftermiddag. Om det blir tid över så finns det alltid trevliga restauranger att avrunda besöket på.